Najbolji hrvatski tamburaši
Navigacija
POČETNA STRANICA
BIOGRAFIJA
DISKOGRAFIJA
ČLANOVI SASTAVA
FESTIVALI
FOTO GALERIJA
TEKSTOVI PJESAMA
AUDIO/VIDEO
KONTAKT
ARHIVA VIJESTI
NHTV
FACEBOOK

Danas je
Kao zlatni dukati
Kao zlatni dukati” nova je pjesma Najboljih hrvatskih tamburaša, kojom su najavili novi studijski album „21 lice ljubavi”, koji će biti objavljen ove godine Autor glazbe i stihova je dugogodišnji primaš sastava Denis Špegelj, koji s Juricom Hrenićem supotpisuje i aranžman, a s Branimirom Jovanovcem Banijem, u čijem je studiju Mak i snimana, glazbenu produkciju. Nakladnik je tvrtka Mirna aria iz Zagreba.
“Pjesma ‘Kao zlatni dukati' donosi nešto drugačiji glazbeni izričaj od onog na kakav je naša publika navikla od nas te najavljuje album koji će donijeti jedan neuobičajen spoj hrvatske narodne glazbe i orkestracije simfonijskog orkestra, što se može i čuti u ovoj pjesmi. Rad na albumu bio je jedno novo iskustvo za nas i vjerujem kako će biti ugodno iznenađenje svima koji više od 30 godina prate naš rad”, poručio je Denis Špegelj, autor nove pjesme i albuma Najboljih hrvatskih tamburaša.
Za pjesmu je napravljen i spot premijerno prikazan na Valentinovo, kojeg je snimio Dubravko Kovač, dok su za montažu bili zaduženi Boris Milinčić i Mišo Kojić. Doprinos pjesmi dali su i vrsni glezbenici Branimir Jovanovac Bani te Kiril Naumov, Vilim Škreblin, Veronika Kilmajer, Jakov Kunjko i Petar Juzbašić koji su je oplemenili zvucima ozbiljne glazbe, dok su prateće vokale otpjevale Anja Jovanovac, Marija Grgić, Karla Bertić i Mateja Čolić.

KAO ZLATNI DUKATI

Porin - Najbolji album tamburaške glazbe
Naš album “Najbolji hrvatski tamburaši - 30 godina” snimljen na slavljeničkom koncertu u KD V. Lisinskog, 20.11.2017. od glasačkog tijela Porina proglašen je Najboljim albumom tamburaške glazbe. Hvala svima koji su nam svojim glasom poklonili povjerenje i donijeli 6. Porin!
Popis svih dobitnika možete vidjeti na linku ispod:
http://www.porin.org/
content/dobitnici-26-porina
"Odlazim" tamburaški hit godine
Zahvaljujući glasovima publike, najnovija pjesma Najboljih hrvatskih tamburaša Odlazim izabrana je za tamburaški hit te je time ušla u konkurenciju za Hit godine glazbene nagrade Cesarica. Pjesma govori o teškoj aktualnoj situaciji s kojom su suočene Hrvatska i posebno Slavonija, a to je sve veći odlazak mladih u potrazi za boljim životom. Autor teksta i glazbe je Mario Vestić, za aranžman je bio zadužen Denis Špegelj, a snimljena je u tonskom studiju Branimira Jovanovca.
Iako nosi tešku poruku, pjesma je u kratkom roku osvojila srca naše publike, a naša je želja da je posluša svatko tko razmišlja o odlasku. Ako samo jedu osobu potaknemo da ne proda svoju djedovinu i ostane – puno smo napravili “, poručio je Stanko Šarić, frontmen Najboljih hrvatskih tamburaša.
Spot za pjesmu sniman je u Štitaru, rodnom selu većine članova sastava, na scenarij Marija Vestića, a snimila ga je i producirala tvrtka Long Sleeve Productions, čije je sjedište je u Kanadi. Tvrtka je je u vlasništvu Dražena Rukavine, rođenog Županjca koji u zadnjih nekoliko godina razvija svoj posao u Kanadi i koji je nekoliko dana svog godišnjeg odmora nesebično poklonio Najboljim hrvatskim tamburašima i širenju poruke koju pjesma nosi. Velike zasluge za uspjeh pjesme pripadaju i sjajnoj glumačkoj ekipi - Elviri Lucić, Andrijani Balić-Cvitanović, Draženu Blimlu, Živku Živkoviću i Branimiru Lukačeviću, koji su se nesebično odazvali pozivu benda i vijerno prikazali emocije koje proživljavaju obitelj i selo dok gube jednog člana.

ODLAZIM

 
 
Izdanja

Designed by Go-Go Admin Dino Koić 2022. © Najbolji hrvatski tamburaši
Stranice su prilagođene za ekransku razlučivost 1024x768 i Internet Explorer 5 ili noviji.