Najbolji hrvatski tamburaši
Navigacija
POČETNA STRANICA
BIOGRAFIJA
DISKOGRAFIJA
ČLANOVI SASTAVA
FESTIVALI
FOTO GALERIJA
TEKSTOVI PJESAMA
AUDIO/VIDEO
KONTAKT
ARHIVA VIJESTI
NHTV
FACEBOOK
Nastupi, koncerti...

Trenutno nema najavljenih nastupa...
Danas je
Pjesmo moja - 30 godina sastava
Najbolji hrvatski tamburaši proslavili su 20. studenog 2017. godine velikim koncertom u KD "Vatroslav Lisinski" 30 godina rada.
Kako je bilo, možete pogledati na linkovima ispod.
1. Uvod u koncert
2. Pjesmo moja
3. Mix (Sve bih dao da me ona voli - O dvora do dvora - Ne ženi se ovakav bećar)
4. Ševa
5. Zamiriši Slavonijo
6. Nešto glupo (feat. Mia Dimšić)
7. Vranac
8. Mix (Što te sokol nije volio - Moj dom je tamo gdje Slavonija spava - Širi grane Šokadijo sveta - Slavonijo, biseru Hrvatske)
9. Mix (Pitat će me gdje si ti - Vjetar iz ravnice)
10. Mix (Divne godine - Proljeće života)
11. Samo ti (feat. Učiteljice & Tamburaši za dušu)
12. Berdaševa priča (feat. Tamburaši za dušu)
13. Sve ću prodat sutra
14. Mix (Croatio, ponosna u duši - Croatia)
15. Slagali mi pijanom pred zoru
16. Sve birtije obiš'o sam
17. Šokačko kolo
Gostovanje u RTL direktu
Gostovali smo 14.11.2017.godine u emisiji RTL Direkt Zorana Šprajca.

GOSTOVANJE U RTL DIREKTU

Gostovanje u IN Magazinu
Najbolji hrvatski tamburaši gostovali su 10.11.2017.godine u emisiji IN Magazin Nove TV. Ispod se nalaze linkovi na pjesme koje smo izveli te na dijelove intervjua.
1. Pjesmo moja
2. Intervju 1.dio
3. Golubice bijela
4. Intervju 2.dio
5. Intervju 3.dio
6. Divne godine
7. Intervju 4.dio
8. Od dvora do dvora
9. Vranac
10. Kad čuješ tambure
11. Sve birtije obiš'o sam
Pjesmo moja
Pogledajte spot za našu novu pjesmu prigodno nazvanu ”Pjesmo moja”. Hvala autoru Mariju Vestiću koji je u stihove pretočio naših 30 godina provedenih uz pjesme i tamburu.
Tekst pjesme možete pogledati pod linkom "tekstovi pjesama", audio verziju pjesme pod linkom "slušaonica".
Uživajte u pjesmi i dođite 20/11/2017. u KD Vatroslava Lisinskog na naš veliki slavljenički koncert!

PJESMO MOJA

Najbolji hrvatski tamburaši - najava koncerta
Gotovo 30 glazbenih albuma s preko 300 skladbi, 4 diskografske nagrade Porin, nastupi u svim krajevima Hrvatske, susjednim zemljama te diljem svijeta, među Hrvatima u dijaspori na gotovo svim kontinentima, samo je mali dio doprinosa Najboljih hrvatskih tamburaša promociji hrvatske narodne skladane glazbe. Riječ je o sastavu koji je u punih 30 godina profesionalnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni ostavio neizbrisiv trag te bio uzor brojnim mladim tamburaškim sastavima koji su se, odrastajući uz njihove pjesme, odlučili krenuti istim putem. Zato je slavljenički koncert u Zagrebu značajan ne samo kao proslava dugogodišnje uspješne glazbene karijere jednog od najznačajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj, već je riječ i o iznimnom glazbenom događaju za grad Zagreb i cijelu Hrvatsku. Njegovu važnost prepoznali su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kao i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, koji su dali svoju podršku obilježavanju ove značajne obljetnice Najboljih hrvatskih tamburaša. Uz slavljenike na koncertu prigodnog naziva „Najbolji hrvatski tamburaši – Pjesmo moja“ nastupit će i Mia Dimšić, Učiteljice, grupa Dalmatino te Tamburaši za dušu.
Koncert će se održati 20.11.2017. u 20h u KD Vatroslava Lisinskog.

VIDEO NAJAVA

Slavonsko veselje
Gostovali smo u nedjelju, 01. listopada u emisiji "Slavonsko veselje" u studiju osječke televizije. Ispod imate linkove na pjesme koje smo izveli.
1. Slavonijo, biseru Hrvatske
2. Vjetar iz ravnice
3. Jabuka stara
4. Intervju sa Stankom
5. Širi grane Šokadijo sveta
6. Vranac
7. Što te Sokol nije volio
8. Zamiriši Slavonijo
9. Tamburica od javora suva
10. Lenka
11. Sve bih dao da me ona voli
12. Mix (Divne godine - Sve birtije obiš'o sam)
13. U san mi dođu tambure
50 originalnih pjesama
Najbolji hrvatski tamburaši, koji su karijeru počeli davne 1983. godine pod imenom Zlatni dukati, sastav je koji je ispisao neke od najljepših stranica tamburaške glazbe u Hrvatskoj. Croatia Records im za doprinos glazbi u Hrvatskoj poklanja novo izdanje, 50 originalnih pjesama. Ovo izdanje zamišljeno je kao presjek njihove bogate diskografske karijere te donosi neke od njihovih najljepših pjesama uz bonus CD iz perioda rada pod imenom Zlatni dukati. Na 3 CD-a pronaći ćete bezvremenske hitove tamburaške glazbe poput "Andrija Čordaš", "Vranac", "Pitat' će me gdje si ti", "Ako odeš ti", "Nek' zvone tambure", "Zbog tebe", "Tena", "Ne dirajte mi ravnicu", te raritetnu snimku "Dome moj" sa samih početaka karijere ovoga sastava, na kojoj se kao vokalni solist pojavljuje Marijan Majdak.
2017. godina je godina u kojoj Najbolji hrvatski tamburaši slave tridesetu godišnjicu kontinuiranog i predanog rada. Za to vrijeme su zlatnim slovima upisali svoja imena u povijest razvoja tambure i tamburaške glazbe na ovim prostorima, utjecali kao uzori i kao glazbenici na mnoge živote, a svojom emocijom i bogatstvom duše iznjedrili neke od najljepših, a sasvim sigurno neprolaznih melodija i stihova hrvatske glazbe. Ovo izdanje poklon je svim obožavateljima, ali i samom sastavu koji je svojim radom zaslužio svako priznanje za svoje zasluge na promicanju tamburaške glazbe u Hrvata.
50 originalnih pjesama Najboljih hrvatskih tamburaša pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna, kao i na poveznicama:
Webshop
iTunes
Amazon
 
 
Izdanja

Designed by Go-Go Admin Dino Koić 2020. © Najbolji hrvatski tamburaši
Stranice su prilagođene za ekransku razlučivost 1024x768 i Internet Explorer 5 ili noviji.